سوپ

امروز به خاطر شهرزاد عزيزم كه سرما خورده ميخواهم يك سوپ مقوي و ساده را ياد بدهم كه به آساني آماده ميشود. اصولا ميتوان از انواع سبزيجات و حبوبات در اينجور سوپ‌ها استفاده كرد بنابراين مواد ذكر شده زير را ميتوانيد به سليقه يا برحسب شرايط كم يا زياد نمائيد:

۱- هويج رنده شده

۲- پياز خرد شده

۳- گل كلم، كلم، كرفس، فلفل دلمه‌اي

۴- سبزيجات تازه

۵- گوشت مرغ

۶- سيب زميني

۷- گوجه رنده شده

۸- جو پرك، برنج، عدس، لپه (خيلي كم در حد يك قاشق غذاخوري)

۹- زردچوبه

۱۰- قرص عصاره مرغ

همه مواد فوق به جز قرص عصاره را در يك قابلمه آب ريخته (البته دقت كنيد كه سر قابلمه خالي باشد تا جا براي جوشيد سوپ هم باشد) و روي آتش تيز قرار دهيد و وقتي جوش آمد كف روي آن را جمع كنيد. بعد شعله را كم نمائيد تا سوپ يك ساعتي بپزد. در اين زمان قرص عصاره را هم اضافه كنيد. بعد اجازه دهيد باز هم سوپ بپزد. زماني كه سبزيجات و عدس خوب پختند نمك و آبليمو را اضافه كنيد و بگذاريد چند جوش بزند. در آخر هم اگر مايل بوديد رشته فرنگي اضافه كنيد.

دقت كنيد كه ميزان حبوبات و جو و برنج زياد نباشد چون در اينصورت سوپتان سفت ميشود.

نوش جان

شهرزاد جونم حتما امروز اين سوپ رو واسه خودت درست كن. خيلي مقويه

سوپ قارچ

بعد از غیبت طولانی امروز یک سوپ بسیار لذیذ را معرفی میکنم. قبل از هر چیز هشدار می دهم که هنگام خوردن این سوپ حتما خودتان را کنترل کنید (حتی اگر لازم شد خودتان را از برق بکشید) چون بسیار خوشمزه و در عین حال سنگین است.

مواد لازم (برای چهار نفر):

۱- شیر ۵۰۰ میلی لیتر

۲- آب مرغ ۵۰۰ میلی لیتر

۳- کره ۵۰ گرم

۴- پیاز متوسط یک عدد

۵- هویج پخته شده و رنده شده دوسوم لیوان

۶- قارچ  ۴۰۰ گرم

۷- خامه به میزان دلخواه

۸- آرد ۳ قاشق غذاخوری

۹- نمک فلفل

۱۰- زعفران

۱۱- جعفری

ابتدا پیازهای را که نگینی خرد شده اند در کره تفت دهید فقط در حدی که پیازها نرم شوند و کمی رنگ عوض کنند. بعد آرد را اضافه کنید، تفت داده در حدی که خامی آرد گرفته شود. قارچ ها را که قبلا به صورت ورقه ای خرد شده اند و در مقدار کمی آبلیمو خوابانیده شده اند اضافه کنید و باز هم تفت دهید. حالا شیر سرد را آرام آرام به مخلوط اضافه کنید. تا مخلوط صاف و یکدست شود. در این زمان آب مرغ را اضافه کرده و میگذاریم با شعله کم جوش بزند. در آخر هم هویج رنده شده، نمک و فلفل، جعفری و زعفران را هم به آن اضافه نمائید و اجازه دهید کمی بجوشد. درست چند دقیقه قبل از کشیدن سوپ خامه را اضافه کنید.

سوپ شما حاضر است.

نوش جان

نکته: به جای آب مرغ میتوانید از یک عدد قرص عصاره آب مرغ که در ۵۰۰ میلی لیتر آب جوش حل شده استفاده نمائید.

زعفران هم فقط برای خوش رنگ کردن سوپ استفاده می شود. بنابراین خیلی کم از آن استفاده کنید.

اگر دوست داشتید از آبلیموی تازه به سوپ هم بزنید تا خوشمزه تر شود.