آش رشته

آش رشته

این آش خوشمزه که معرف حضور همه هست! این بار میخواهم طرز تهیه این آش را یاد بدهم.

مواد لازم

سبزی آش (تره – جعفری – اسفناج – شبت – گشنیز)

لوبیا چیتی

عدس

پیاز

زردچوبه

رشته آش

نمک و فلفل

نعناع خشک

سیر

کشک

اول یک لیوان بزرگ لوبیا چیتی را پاک کرده و بگذارید خوب بپزد. تا حدی که لوبیا ها با انگشت له شوند

بعد نصف لیوان عدس پاک کرده را به همراه سبزی آش به لوبیا ها اضافه کنید و قدری هم آب بریزید. 

در همین احوالات (یعنی وقتی عدس ها را اضافه کردیم) مقداری آب اضافه کرده و مقدار زیادی پیاز سرخ کرده و قدری زردچوبه به پیازها زده و به بقیه مخلوط اضافه کنید. 

یک قاشق غذاخوری آرد را در آب سرد حل کرده و آنرا هم به مجموع اضافه کنید. حالا بگذارید تا سبزی ها بپزند و رنگ عوض کنند و عدس ها هم خوب بپزند. حدود یک ساعتی طول خواهد کشید. حالا نوبت رشته است. رشته ها را از وسط نصف کرده به آش اضافه کنید.

از اینجا به بعد باید بالای سر آش بمانید و آرام آرام بدون اینکه رشته ها خرد شوند آش را هم بزنید. در همین اثنا هم به آش آب اضافه کنید تا سفت نشود. در واقع چون رشته ها آب آش را به خود میکشند باید آنقدر آب اضافه کنید که آش حسابی رقیق شود. این کار را آنقدر ادامه دهید تا آش لعاب بیاندازد.

 

حالا کشک سائیده را هم به آش بزنید و همزمان تزئینات آش را به سلیقه خودتان آماده کنید. در مورد تزئینات فقط یک نکته میگویم و آنهم اینست که برای تهیه نعناع داغ حتما زیر ماهیتابه حاوی روغن داغ را خاموش کنید و بگذارید روغن کمی حرارت خود را از دست بدهد. بعد نعناع خشک کف مال شده را در روغن ریخته و بعد از چند ثانیه از روغن بیرون بیاورید.

آش شما حاضر است. نوش جانتان!

پی نوشت: به سفارش يكي از حرفه اي ترين خوانندگان وبلاگ (شكيلا ) چون كشك و رشته خودشان نمك دارند بهتر است نمك آش را بعد از اضافه كردن اينها اندازه كنيد.

رشته پلو

رشته پلو

غذای مورد علاقه من! درست کردنش هم خیلی ساده است.

مواد لازم:

برنج

رشته پلویی

فیله مرغ

پیاز

گرد غوره

سماق

فلفل

زردچوبه

زعفران

روغن

 

ماهیتابه را با کمی روغن چرب کنید و فیله ها را کف آن بچینید و پیازهای خرد شده را روی آن قرار دهید و کمی زرد چوبه و نمک هم روی آن بپاشید و به اندازه یک استکان کوچک هم آب اضاف کنید و بگذارید مرغ ها بپزند. حدود نیم ساعت برای پختن مرغ ها کافیست. 

در قابلمه آب را جوش بیاورید بعد برنج خیس خورده را هم با آب جوش بیافزایید. وقتی زمان آبکشی برنج رسید رشته ها را اضافه کنید و بگذارید کمی جوش بزند تا نرم شود.

بعد برنج را ابکش کنید. 

مخلوط سماق و فلفل قرمز و گرد غوره را به همراه فیله های پخته شده لایه به لایه با برنج در قابلمه میریزیم. البته ته دیگ را فراموش نکنید. میان لایه ها هم زعفران دم کرده بریزید.

بعد برنج را دم کنید.

رشته پلو حاضره!

نوش جانتان.

یک نکته: نسبت گردغوره، فلفل قرمز و سماق هم به سلیقه خودتان و ذائقه تان بستگی دارد.